Povestea fructelor - Struguri

STRUGURI

De mii de ani, strugurele este cules atat pentru proprietatile sale medicinale, cat si pentru cele nutritionale, istoria lui fiind strans legata de cea a vinului. Folosirea strugurilor dateaza din neolitic, fapt demonstrat, de descoperirea unui depozit imporvizat de vin, vechi de 7000 de ani pe teritoriul actual al Georgiei. Alte dovezi au demonstrat ca mesopotamienii si vechii egipteni aveau plantatii de vita de vie si aveau maiestria necesara fabricarii vinului. Seva vitei de vie a fost folosita si domeniul medicinal de catre vindecatorii traditionali europeni pentru tratarea bolilor de piele si de ochi.

Strugurii sunt bogati in compusi polifenolici fitochimic, resveratrolul. Acesta fiind unul din cei mai puternici anti-oxidanti care a fost gasit si folosit ca protectie impotriva cancerului de colon si de prostata, boli nervoase degenrative, boala Alzheimer si de infectii virale.

Strugurii sunt o sursa bogata de minerale si micronutrienti, cum ar fi cupru, fier si mangan, dar si o sursa importanta de vitamina C, vitamina A, vitamina K, beta-caroten, vitamine din complexul B.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *